radyobir
radyobir

Yeni sesten hızlı uçak: "Overture"

ABD'nin Colorado eyaletinde kurulan Boom Supersonic şirketi Overture adı verilen yeni ses üstü yani ses hızından hızlı uçabilen uçağı tanıttı.

23 Temmuz 2022 06:06 | Kategori: ABD

İlk ses üstü uçak Concorde’un "oğlu” olarak nitelendirilen Overture’un New York’tan Londra’ya uçuş süresini yarıya indirebileceği belirtiliyor.

65 ila 80 birinci sınıf yolcu taşıma kapasitesine sahip olan Overture yüzde 100 çevreci ve sürdürülebilir kaynaklardan üretilmiş uçak yakıtı ile çalışıyor.

Overture için ayrıca dünyada ilk kez ‘otomatik ses azaltıcı sistem’ de kullanılacak.

İlk uçuşunun 2026 yılında yapılması hedeflenen Overture uçağında ayrıca ‘camlı tavan’ da yer alacak.

Overture ticari uçuşlarının ise 2029 yılında başlatılması hedefleniyor.

Dünyanın ilk sesten hızlı uçakları Concorde’lar, İngiltere ve Fransa ortaklığında 1960’lı yıllarda uçuşa başlamıştı.

Sadece 14 uçakla hizmet veren Concorde 2003 yılında artan bakım maliyetleri ve düşük talep nedeniyle uçuşlarını durdurdu.

Overture uçaklarını piyasaya sürmeye hazırlanan Boom Supersonic şirketinin yöneticileri, şu an kullanılan teknolojiler sayesinde ses üstü uçuşların daha az maliyetle ve daha sürdürülebilir bir şekilde yapılabileceğini söylüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI