radyobir
radyobir

"Külkedisi yeniden sahnede

Külkedisi masalından hareketle İtalyan besteci Gioacchino Rossini'nin bestelediği iki perdelik komik operası "La Cenerentola", bu sezonda da seyircisiyle buluşuyor.

02 Ocak 2017 14:13 | Kategori: Kültür & Sanat

Sahneye Koyan: Yekta KARA
Orkestra Şefi: Alessandro CEDRONE
Dekor Tasarım: Efter TUNÇ, 
Kostüm Tasarım: Şanda ZIPÇI
Koro Şefi: Gökçen KORAY
Koreografi: Yekta KARA
Işık tasarım: Metin KOÇTÜRK

"İYİLİK DAİMA KAZANIR…”

Don Magnifico iki kızı ve evde zorla hizmetçilik yaptırdığı üvey kızı 'Külkedisi' lakaplı Angelina ile yaşamaktadır. Aile fakir olduğu için, Don Magnifico kızlarını zengin adamlarla evlendirmenin hayalini kurmaktadır. O sırada Prens Ramiro da kendisine uygun bir eş aramaktadır. Kendi özel eğitmeni Alidoro'yu uygun gelin adaylarına bakması için görevlendirir. Alidoro, Don Magnifico'nun kızlarının insanlığını sınamak için dilenci kılığına girer. Don Magnifico'nun kızları Clorinda ve Tisbe, dilencinin kapıdan kovulmasını isterler; ancak 'Külkedisi' Angelina dilenciye ekmek ve kahve ikram eder. Daha sonra Prens Ramiro, uşağının kılığına girerek Don Magnifico'nun evine gelir. Böylelikle fazla ilgi çekmeden evin kızlarını gözlemleyebilecektir. Burada Külkedisine aşık olur. Külkedisi de onu sevmiştir. Çok geçmeden Prens'in uşağı Dandini, Prens kılığında eve gelir. Külkedisinin üvey kız kardeşleri sahte prensin ilgisini çekmek için her şeyi yaparlar. Sahte prens onları Kraliyet Sarayı'nda yapılacak baloya davet eder. Don Magnifico, kızlarının saraydaki baloya gitmesine izin verir ama tüm yalvarışlarına rağmen Külkedisinin gitmesine izin vermez.  İki sevgilinin birbirini bulmalarıiçin birçok engeli aşmaları gerekecektir.

Don Ramiro: Caner AKIN, Ahmet BAYKAR
Dandini: Caner AKGÜN, Kevork TAVİTYAN
Don Magnifico: N.Işık BELEN, Ali İhsan ONAT
Clorinda: Dilruba AKGÜN, Sevim ZERENAOĞLU
Tisbe: Deniz LİKOS, Elif T.TEKIŞIK
Angelina: Aylin ATEŞ, Nesrin GÖNÜLDAĞ
Alidoro: Umut Tarık AKÇA, Kenan DAĞAŞAN 

Temsil Tarihleri: 5Ocak 2017 Perşembe 20.00, 7Ocak 2017 Cumartesi 16.00, 10 Ocak 2017 Salı20.00




Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI