radyobir
radyobir

"Tam zamanlı model, yarı zamanlı oyuncuyum"

'İnsanlar ilgiye aç..' Bu sözler, moda haftalarının aranan yüzü, Show TV'nin yeni dizisi 'Fabrika Kızı'nın Damlagül'ü Begüm Yılmaz'a ait. Tempo dergisinin temmuz sayısında yer alan Yılmaz'a göre, muhafazakârlık model ve oyunculardan kaynaklanmıyor.

12 Temmuz 2015 06:02 | Kategori: Magazin

Begüm Yılmaz, model. Yaş 27. Yıl 2009 idi. Miss Turkey yarışmasında dördüncü olmuş, diğer dereceye girenlerle mutlulukla poz vermişti. Bugün o çekimi ve röportajı hâlâ çok iyi hatırlıyor. "Kapakta ilk kez yer alıyor, röportaj yapıyordum. ‘Bu kararlılıkla oyuncu olabilir’ yorumunda bulunmuşlardı. Hâlâ o yolda ilerliyorum ama her zaman çok iyi bir model oldum” diyor.

Gerçekten de bugün moda haftalarının aranan yüzü. "Mütevazı olamayacağım” dediği bir model fiziği var; fakat başarılarıyla övündüğü kadar özeleştiri de yapıyor. "Hızlı çalışan metabolizmamın ekmeğini yiyorum. Ama 27 yaşındayım ve vücudum yaptığım hataları ileride belli edecektir. Bu yüzden gece yarısı yemek yemeyi ve ekmeği kestim.”

Başka sınırları da var. Başarılı bir model olmasına rağmen magazin programlarından uzak duruyor. Halbuki 1990’ların modelleri her an ekranlardaydı. "Ailemin işin başında korktuğu şeylerden biri buydu: Türkiye’deki mankenlik algısı. O zamanlar insanlar modelliği bir basamak olarak kullanıyordu. Bizim nesil bunu daha profesyonel bir meslek haline getirmeye çalıştı.”

Peki biraz daha muhafazakârlaştığımızı söyleyebilir miyiz? Çünkü artık eskisi kadar cesur pozlar göremiyoruz. "Bu dışarıdan kaynaklanıyor. Siz ‘Hükümet’ deyin, biz ‘Dergi veya televizyon politikaları’ diyelim. Cesur olmamız talep edilirse, biz yine cesur oluruz. Sosyal medyada örnekleri var. İnsanlar ilgiye aç. Sadece mecra değişti” diye yanıtlıyor.

İzmir Ege Üniversitesi halkla ilişkiler mezunu model, şu sıralar Show TV’de yayınlanan ‘Fabrika Kızı’ dizisinde ‘Damlagül’ karakterini canlandırıyor. Ama yine de modellik ağır basıyor.

"Tam zamanlı bir model, yarı zamanlı bir oyuncuyum” diye tanımlıyor kendini. Hayatının her şeyden keyif aldığı evresinde. Yine de zaman zaman toplum baskısıyla yaş sendromuna girdiğini itiraf ediyor.

 "‘Çocuk yapma yaşım geldi’ diyorum ama sonra duruluyorum. Bizim meslekte evlenebilirsin ama çocuk zor. Sete çocuk getirmek, bakıcı tutmak bana göre değil.” Peki halkla ilişkiler alanında çalışan bir Begüm Yılmaz olsaydı, beş yıldır birlikte olduğu model sevgilisiyle evlenir miydi? Cevabı net; "Kesinlikle.”  



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI