radyobir
radyobir

ABD, Kerkük'e asker indirdi!..

Irak'ta ABD savaş uçaklarının, Kerkük'te IŞİD kontrolündeki Riyad ilçesine indirme operasyonu düzenlediği öne sürüldü.

27 Aralık 2015 07:02 | Kategori: Dünya

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim el Zamili, yaptığı açıklamada, ABD savaş uçaklarının dün gece yarısı Riyad'a asker indirme operasyonu düzenlediği ve bu operasyonun merkezi hükümetin bilgisi dışında gerçekleştiğini söyledi.

'ABD'NİN İLK OPERASYONU DEĞİL'

Zamili, bunun ABD güçleri tarafından gerçekleştirilen ilk indirme operasyonu olmadığı, daha önce Havice bölgesinde de benzer bir operasyon yaptığını belirtti.

Erbil merkezli Rudaw sitesi ise, ABD komandolarının desteklediği Kürt güçlerinin dün gece bölgede IŞİD'e ait bir üsse baskın düzenlediğini duyurdu.

Konuyla ilgili olarak Anadolu Ajansı’na konuşan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul ise "Basın organlarının aktardığı operasyon bilgisini ne teyit edebilir ne de yalanlayabiliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD savaş uçaklarının dün gece yarısı Kerkük'e bağlı Riyad ilçesindeki IŞİD mevzilerine indirme operasyonu düzenlediği öne sürülmüştü. Operasyon sırasında IŞİD'in lider kadrolarının da bulunduğu çok sayıda militanın tutuklandığı ve bazı önemli belgelere el koyulduğu iddia edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI