radyobir
radyobir

Ahududu başladı

Tiyatrokare 25. tiyatro sezonuna yeni komedi oyunu Ahududu ile merhaba dedi. Suna Keskin, Melek Baykal ve Nedim Saban'ı aynı sahnede buluşturan oyun, 24-25 Aralık'ta kapalı gişe ile "perde" diyerek sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

26 Aralık 2016 20:14 | Kategori: Kültür & Sanat

Dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan, Joseph Kesselring’in "Arsenic and Old Lace” adlı eseri, "Ahududu” adıyla usta tiyatrocu Nedim Saban tarafından yeniden derlenerek seyirciyle ile buluşmaya başladı. 24-25 Aralık’ta ilk seyircilerini ağırlayan Tiyatrokare’nin yeni oyunu, uzun yıllar sonra ilk kez sahneye çıkan Melek Baykal ve Nedim Saban’la duayen sanatçı Suna Keskin’i bir araya getirdi. Ahududu, ilk iki temsilinde seyircinin yoğun gişe ilgisini görürken, dakikalarca alkışlanan oyuncuların heyecanı büyüktü.

Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler ve Özgür Yetkinoğlu’nun diğer rolleri paylaştığı oyun, bundan sonra ilk olarak 2 Ocak Pazartesi Günü saat 20:30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde izlenebilecek; Ocak ayında ayrıca Profilo Kültür Merkezi, Kenter Tiyatrosu, Caddebostan Kültür Merkezi, Ataköy Yunus Emre, Kadıköy Halk Eğitim, Moi Sahne‘nin yanı sıra Kayseri, Konya ve İzmir’de de seyirci ile buluşacak.

Seyirciyi bol bol güldüren oyun için Nedim Saban şunları söyledi: "Tiyatrokare’nin 25. yıl projesi olan Ahududu için çok özendik. Çok güçlü bir oyuncu kadrosu, her rolün hakkını veriyor. Prodüksiyona da çok özendik. Dekorundan kostümüne ve en küçük aksesuarına kadar her ayrıntıya önem verdik.
Bu devirde tiyatronun iyileştirici, sarmalayıcı etkisi çok büyük. İşimize daha çok sarılarak, toplumun yaralarını, üzüntülerini sarmalamak mecburiyetimiz var. Öte yandan televizyon dizilerinin ezici gücü, trafik, ekonomik zorlukları göğüsleyerek tiyatroya gelen seyirciye büyük saygımız var, onları mesleğimizin en büyüleyici yönüyle karşılamak durumundayız. Seyirci bu emeği görüyor, hemen karşılığını ayakta alkışlayarak veriyor. Bu ilgi tüm yorgunluğa değiyor. Bazen aynı emeği harcıyor ama ekibin ruhu tutmayınca aynı sonucu alamıyorsunuz. Ahududu’da güçlü bir ekip ve güzel bir ekip ruhu var. Perde açılır açılmaz seyirci bunu his etti ve kahkahalarla, alkışlarla karşılık verdi. Oyunun neden 20. yüzyıl klasikleri arasına girmiş olduğunu bir kez daha anlamış, tadını çıkartmış olduk.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI