radyobir
radyobir

Akşener olmazsa yeni parti mi?..

Kulislerde, Hüsamettin Özkan'ın, MHP'nin genel başkanı olmaması durumunda Meral Akşener'e, merkez sağ bir partinin başına geçmesi için destek vereceği konuşuluyor.

24 Aralık 2015 07:23 | Kategori:

Kurultay tartışmalarının yaşandığı MHP’de, eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener’le, eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan arasında delegelerden imza toplanması aşamasında "çatlak” yaşanırken eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan’ın "Akşener’in genel başkanlığını MHP’ye ivme kazandıracağı gerekçesiyle desteklediği” iddiası siyasi kulisleri hareketlendirdi.

Kulislerde Özkan’ın, Akşener’e, "MHP’nin genel başkanı olamaması halinde oluşabilecek yeni ve merkez sağda yer alabilecek bir partinin başına geçebileceği konusunda destek vereceği” konuşuluyor. Akşener’in, "MHP’nin tabanını rahatsız edeceği gerekçesiyle sıcak bakmadığı” da iddia edildi.

DUYARLIYIM

Özkan ise siyasi kulislerde dillendirilen iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, "Siyaseti bıraktım. Siyasi hayatım boyunca, hayatımda, hiçbir partinin içişlerine karışmadım. Duyarlı bir vatandaşım. Duyarlı bir vatandaş olmak ayrı, siyasetin içinde olmak ayrı şeylerdir” dedi.

Akşener’in tek başına 300 dolayında imzayı topladığı belirtilirken Koray Aydın’a en büyük desteğin Trabzon’dan geldiği, ancak diğer bölgelerden çok fazla imza toplayamadığı iddia ediliyor. Sinan Oğan’a da delege bazında en büyük desteğin İzmir yönetiminden geldiği ifade ediliyor. Ancak Akşener’in diğer iki adaydan daha fazla delegelerin oyunu alması nedeniyle muhalif kanat arasındaki "çatlağın da derinleştiği” iddia ediliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI