radyobir
radyobir

Aspendos'ta opera rüzgarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün, 1994'den bu yana yirmi iki yıldır düzenlediği ve 1998 yılından itibaren de uluslararası bir organizasyon olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, bu yıl, 05- 24 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

30 Ağustos 2015 11:02 | Güncelleme :30 Ağustos 2015 11:09 | Kategori: Kültür & Sanat

22.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde bu yıl 3 konser, 2 bale ve 2 opera bulunmakta.
Festivalde, İzmir, Mersin, Antalya, Ankara, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin yanı sıra yabancı konuk topluluk ve solistler olacak. Kore Ulusal Operası ve Bulgaristan’dan ve Türksoy’a üye ülkelerden gelecek pek çok opera ve bale sanatçısı sahne alacak.
 
22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin 5 Eylül 2015, Cumartesi akşamı gerçekleşecek açılışı "Gala Konser” ile olacak. Konseri, şef Borislav İvanov yönetecek. Her iki konserde de soprano Görkem Ezgi Yıldırım, Dimitrinka Raycheva, mezzosoprano Elena Chavdarova Isa, tenor Ünüşan Kuloğlu, bariton Plamen Dimitrov, bas Tuncay Kurtoğlu ‘na, Mersin-Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu eşlik edecek. Konser repertuvarı, ünlü besteciler Giuseppe Verdi, Giocomo Puccini, Piyotr Ilyiç Çaykovski, Selman ADA ile Georges Bizet’in eserlerinden oluşuyor. 
 
8 Eylül 2014, Çarşamba gecesi, İzmir-Mersin-Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Ateş Kuşu / İlk Bahar Ayini sahnede olacak.  Bu yıl düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde ilk kez sahnelenen eser Antalyalı seyircinin beğenisine sunulacak.

Festivalde geçtiğimiz sanat sezonunda, Türkiye Prömiyeri gerçekleşen W. Sheakespeare’in aynı adlı eserinden uyarlanan "Hamlet” var. Besteci Revaz Gabichvadze’nin bu eseri Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sunuluyor. 11 Eylül 2015, Cuma akşamı sahnelenecek eserin reji ve koreografisini Nugzar ve Medeia Magalashvili yaptı.

Festival'de 16 Eylül Çarşamba gecesi, "Ali Baba&40”, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

Festivale katılan yabancı konuk topluluğu Kore Ulusal Operası, 20 Eylül 2015, Pazar gecesi "Soul Mate / Ruh İkizi” operasını sahneleyecek. Kore geleneksel düğün törenlerinden uyarlanan sahnelerin de bulunduğu, eğlenceli ve romantik bir aşk hikayesinin anlatıldığı eserin bestesici June  Hee Lim,  sahneye Koyan Jae Hyung Seo.

Festival, ard arda iki gece gerçekleşecek "Türksoy Opera ve Bale Yıldızları” konseri ile son bulacak. 23-24 Eylül 2015, Çarşamba ve Perşembe geceleri düzenlenecek konser ile ülkemizin de içinde olduğu Türksoy’a üye ülkelerden katılacak opera ve bale sanatçıları sahne alacaklar. Şef Aytuğ Ülgen yönetiminde, Mersin-Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestralarına Azerbeycan, Kazakistan, Kırgız, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Tataristan Cumhuriyetlerinden solistler katılacak edecek.
 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI