radyobir
radyobir

BAE ordusuna 150 gönüllü kadın asker

Pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri yayın grubu İmarat el İyaum tarafından bildirildiğine göre, ülke tarihinde ilk defa askere bayanların alınması kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri'ne 150 bayan vatandaş yazıldı.

29 Eylül 2014 13:48 | Kategori: Dünya

Ulusal Askerlik ve Yedek Kuvvetleri Dairesi Başkanı Şeyh Ahmed bin Tahnoon el Nahayyan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, gönüllü kadınların askerlik görevini bayan komutan ve eğitimciler yönetiminde ayrı kamplarda geçirdiklerini ifade etti. Onun sözlerine göre, askere alınan bayanlar daha çok gayret gösteriyorlar ve askeri eğitimlerine devam ediyorlar. Kadınlar istediği herhangi bir zamanda kendi istekleriyle askerliği bırakabiliyorlar.
Birleşik Arap Emirlikleri’nde 31 Ağustos’ta askere alınan ilk bölümün sayısı 7 bin kişiyi geçmişti. Ancak, onlar arasında ne kadar bayan olduğu daha önce açıklanmamıştı. Askerlik hizmeti o ülkede 18 ile 30 yaş arasındaki erkekler için zorunlu, bayanlar için ise gönüllü olma özelliği taşıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI