radyobir
radyobir

Ünlü "feminist" Andrew Tate olmasaydı kadınlar ne yapardı?

Şiddet, tecavüz ve cinsel saldırı iddialarının yanı sıra çoğunlukla kadınları canavarlaştırmasıyla tanınan sosyal medya fenomeni bir feminist. Feminist arkadaşı Piers Morgan'a da öyle demiş zaten...

29 Kasım 2023 07:02 | Kategori: ABD

Andrew Tate'i kontrol eden oldu mu? Yani, onu gerçekten kontrol eden. Piers Morgan'la yaptığı son röportajı izledikten sonra, Tate'in gerçek bir kişi değil de kurgusal bir hiciv karakteri olabileceği şüphelerim giderek artıyor.

Tate, baş başa görüştükleri son birkaç seferden sonra Morgan'ı bir müttefik gibi görmüş olabilir ancak bu kez durum farklıydı. ABD'de barışçıl protestolar nedeniyle 20 yıldır hapiste yatanlar olduğunu açıkladığında, Morgan onu gerçekleri söylemesi için zorladı. Tate'in elinde hiçbir şey yoktu. Bunun yerine, üzerine gelindiğinde Tate'in konuşması yüksek sesli ve çılgınca bir hal aldı: Bu, mantık yerine otoriter ve bilgili bir belagat izlenimi vermek için daha iyiydi.

Güce karşı doğruyu söylemekle övünen biri için Tate'in gerçeklerle ilişkisi belirgin derecede gergin görünüyor. Örneğin TalkTV röportajı sırasında, kişisel servetine ilişkin tahminleri (Tate kaçakçılık suçlamasıyla yargılanmayı beklerken halihazırda Romanya makamları tarafından el konmuş durumda olan) 16-17 milyon sterlinden (yaklaşık 580-616 milyon TL) "yüz milyonlarca" sterline kadar değişiyordu.

Rakamların tutarsızlığı sorgulandığında Tate, bir serveti akıllıca istiflediğini ima edercesine sırıtıyor. Eğer Tate'in gerçekten de "yüz milyonları" varsa, o zaman Tate'in "Girişkenlik Üniversitesi"ne abone olarak cep harçlıkları giden tüm yalnız, hoşnutsuz okul çocukları için üzülmekten kendimi alamıyorum. Bana öyle geliyor ki Tate çoğunlukla üstünü çıkarıyor ve "sonsuz zekası", "muazzam şöhreti", "muazzam gücü" ve "gezegendeki en viral kişi" hakkında övünürken ev hapsinde aylaklık ediyor. Peki gerçekten bir şey yapıyor mu?

Harika bir feminist olması dışında yani. Hayır, gerçekten.

Evet, Romanya'da tecavüz, insan kaçakçılığı ve kadınları cinsel olarak sömürmek için organize bir suç örgütü kurmakla suçlanan (iddiaları reddediyor) meşhur kadın düşmanı Andrew Tate bir feminist. Öyle söyledi. Morgan'a (kendisi de önemli bir feministtir, Meghan Markle'a sorun), "kadınların güçlendirilmesine" gerçekten ilgi duyduğunu söyledi. (Ve evet, eğer merak ediyorsanız, bu Tate feminizmi tartışan videolarda yer alan ve kadınların "çenelerini kapamaları, çocuk sahibi olmaları, evde oturmaları, sessiz olmaları ve kahve yapmaları" gerektiğini söyleyen Tate'le aynı kişi).

En viral videolarından bazılarında "kadınlar araba kullanamaz", erkekler aldatabilir ama kadınlar aldatamaz ve 18 yaşındaki kadınlar "25 yaşındakilerden daha çekicidir çünkü daha az erkekle seks yapmışlardır" gibi görüşlerini ifade ettiği görülüyor.

Tate, Kovid aşılarına (Kovid aşısı yaptırmadığı için "safkan" olduğunda ısrar ediyor) büyük hükümete, "matris saldırılarına", BBC'ye sert eleştirilerde bulunmanın yanı sıra, "devletin bir numaralı düşmanı" olarak erkeklerin kadınlara ne yapmaları gerektiğini söylemesi gerektiğini düşünüyor ve bu konuda sözünün eri.

Morgan, Tate'e Amanda Holden'ın sosyal medya paylaşımlarından birine yorum yaptığı ve TV ünlüsünü "olgun bir yaşta" (Holden o sırada 52 yaşındaydı) bikinili fotoğraf çektirdiği için azarladığı zamanı sordu. Tate'in feminizme olan bağlılığı küçümseme olarak tezahür ediyor gibi görünüyor: Holden'a "beğeni toplamak için baştan çıkarıcı paylaşım" yapmasına gerek olmayan zeki bir kadın olduğunu "hatırlattığını" Morgan'a söyledi.

Ve Tate'e göre, gezegendeki kadınların yüzde 85'i onun toplumsal cinsiyet hakkındaki görüşlerine katılıyor. Bu anketi görmek isterdim, ya siz?

Tate biz "duygusal" kadınlara feminizmin gerçekte ne olduğunu gösterdiğini iddia ediyor. Bence kadınlara asıl gösterdiği şey, feminizme neden ihtiyaç duyduğumuz.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI