radyobir
radyobir

Bodrum Kalesi'nde bale rüzgarı

Onüç yıldır Tarihi Bodrum Kalesi'nin Kuzey Hendeği'nde, büyük beğeni ile takip edilen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 18 Temmuz 2015, Cumartesi gecesi "Ateşkuşu / Bolero / İlkbahar Ayini" üçlemesi ile açılacak.

18 Temmuz 2015 06:04 | Güncelleme :18 Temmuz 2015 09:07 | Kategori: Kültür & Sanat

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Bodrum Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 18 Temmuz / 1 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
İzmir, Mersin, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek, Igor Stravinsky ve Maurice Ravel’in besteleri ile hayat bulan, masalsı konuları, renkli kostüm ve dekorları ile dikkat çekecek bu eserlerin ilki "Ateş Kuşu”. Armağan Davran ve Volkan Ersoy koreografisi ile sanatseverler, sihirli yaratık Ateş Kuşu’nu, Büyücü Kashchei’yi ve onun Büyülü Bahçesi’ni tanıyacak. İkinci eser Koreograf Uğur Seyrek imzalı "Bolero”. Kadın, erkek ve ilişkilerinin anlatıldığı eserde, hayata dair her şey var. Gecenin son eseri, doğa ile bir bütün olduğunu bilen ilk insandan, doğayı unutan çağdaş insana bir hatırlatma... Mehmet Balkan koreografisi ile "İlkbahar Ayini” seyirci ile buluşturulacak.
 
21 Temmuz 2015, Salı gecesi,  İstanbul Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek "Gökkuşağı” eseri seyirci ile buluşturulacak.Sıradaki eser; 21 Temmuz 2015, Salı gecesi İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek "Gökkuşağı”. Üç ayrı eserin sahneleneceği bu "Gökkuşağı” gecesinin ilk eseri "Just One of Those Things” olacak. Müzikleri Irving Berlin ve Cole Porter’a ait bu performansı koreograf Christopher D' Amboise, kalabalık bir bale topluluğu için tasarlamış. Broadway tarzı bu eğlenceli gösteriyi Ayşem Sunal ile Demet Gökçelik sahneye koyuyor.
 
Gecenin ikinci eseri, günlük yaşamın insan ruhunda yarattığı çelişki ve zıtlıklara değinen "Contrast”.  Koreograf Young Soon Hue’un sahnelediği eserin müzikleri John Adams, Alva Noto ve Ryuichi Sakamoto’ya ait.
 
İlk çağ ve Kızıldereli ritüellerine göndermeler yapacak gecenin son eseri ise "Troy Game” olacak. Robert North’un koreografisi ve Bob Downes’un müzikleri üzerine oluşturulan bu
eser; Brezilya, Afrika ve Kızılderili ritimlerini klasik baleden, dövüş sanatları formlarına vardıran bir çeşitlilikle seyirciye sunacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI