radyobir
radyobir

Ebola'ya yakalanan doktor karantinaya alındı

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre bugüne kadar görülen en ölümcül virüs olan Ebola'ya yakalanan ABD'li doktorlardan 33 yaşındaki Kent Brantly tedavi edilmek üzere Liberya'dan Atlanta'ya getirildi.

03 Ağustos 2014 13:47 | Güncelleme :03 Ağustos 2014 13:50 | Kategori: Dünya

Ebola'ya yşakalanan doktor Kent Brantly

Brantly, özel bir elbise giydirilerek getirildiği hastanede karantinaya alındı. Doktoru Atlanta'daki hastaneye taşıyan ambulansa polis araçları refakat etti.  Liberya'da hastalığıa yakalanan diğer ABD'li doktor Nancy Writebol’un da önümüzdeki gün içinde Atlanta’da olacağı belirtildi. Ölümcül Ebola virüsünün kontrol edilemez bir hızda yayıldığını söyleyen Dünya Sağlık Örgütü, (WHO) salgının ilk baş gösterdiği şubat ayından bu yana bin 300’den fazla kişide virüs tespit edildiğini, şimdiye kadar hastalığa yakalanan 728 kişinin ise hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI