radyobir
radyobir

El Kaide'den Zevahiri'nin ses kaydı iddiası

El Kaide terör örgütü 35 dakikalık bir ses kaydı yayınladı. Kayıtta sesi olan kişinin ABD'nin Ağustos ayındaki operasyonunda öldürülen lideri Zeyman El Zevahiri'ye ait olduğu iddia edildi.

25 Aralık 2022 09:45 | Kategori: Ortadoğu

El Kaide’nin, ABD tarafından öldürüldüğü açıklanan liderine ait yayınladığı ses kaydında, ses kaydının yeni olup olmadığını gösteren hangi bir olay ya da zamana atıfta bulunulmuyor.

Zevahiri’nin Afganistan’da düzenlenen bir operasyonla öldürüldüğü ABD yönetimi tarafından açıklandı.

El Kaide lideri Usame bin Ladin’in, 2011’de düzenlenen operasyonun ardından örgütün başına geçen Zevahiri’yi yakalamak için ABD ordusu ve istihbarat kurumları yıllar süren bir takip gerçekleştirdi.

Zevahiri’nin öldürülmesinin ardından örgüt lider olarak yeni bir ismi açıklamamıştı. Ancak Saif el-Adel, örgütün yeni lideri olarak en büyük aday olarak görülüyor. Mısırlı Saif el-Adel’in eski bir özel kuvvetler üyesi olduğu biliniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI