radyobir
radyobir

Kaf kaf Venedik'te kayıp: 75 - 61

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka, İtalya deplasmanında Umana Reyer Venezia'ya 75- 61 yenilerek, Avrupa'da bu sezon ilk kez kaybetti.

26 Ekim 2016 07:54 | Kategori:

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka, deplasmanda Umana Reyer Venezia'ya 75-61 mağlup oldu. 

Karşılaşmanın ilk sayısı Josh Owens'ın basketiyle başlasa da, Venedik takımı 8-0'lık bir seri yakaladı. Kaf Kaf, Muhammed Baygül'ün bulduğu sayılarla maça ortak olmaya çalıştı. Ancak, yeşil kırmızılıların top kayıplarını iyi değerlendiren Umana Reyer Venezia farkı açtı ve ilk çeyreği 31-14 önde tamamladı.

2. çeyrekte Pınar Karşıyaka, Muhammed Baygül ve Josh Owens'la bulduğu sayılarla farkı 9 sayıya kadar indirdi. Venedik temsilcisi, Tyrus McGee'nin son saniye basketiyle devre arasına 42-31'lik üstünlükle girdi.

Maçın genelinde 22 top kaybı yapan temsilcimiz maça ortak olamadı ve yeşil kırmızılılar son çeyreğe 57-42 geride girdi.

Son çeyrekte Pınar Karşıyaka, pek çok hücumdan eli boş döndü ve üst üste top kayıpları yaptı. Bunu iyi değerlendiren Umana Reyer Venezia, farkı 22 sayıya kadar çıkardı. Maç, bitime 4 dakika 24 saniye kala 71-49 Venedik'in üstünlüğünde devam ederken, Pınar Karşıyaka hücumu sırasında Umana Reyer Venezia'nın Kanadalı oyuncusu Melvin Ejim, DaJuan Summers'a ribaund mücadelesinde illegal bir müdahalede bulundu. Yüz yüze gelen Ejim ve Summers'ı, Pınar Karşıyaka kaptanı Soner Şentürk ayırmaya çalışırken iki takımın oyuncuları arasında gerginlik çıktı. Öfkelenen DaJuan Summers'ı durdurmaya çalışırlarken, kenardan gelen Tyrus McGee ve Jamelle Haggins, Summers'a sert bir şekilde saldırdılar. 

Çıkan olayların ardından Umana Reyer Venezia'dan Tyrus McGee ve Jamelle Haggins; Pınar Karşıyaka'dan DaJuan Summers ve Kevin Dillard, maçtan ihraç edildiler. Daha önce ihraç kararı alınan Venezia kaptanı Tomas Ress, olaylara karışmadığı anlaşılınca maça yeniden dahil oldu. 

Oyuncuların yaşadığı krizin gölgesinde biten maçta Pınar Karşıyaka, Venedik deplasmanından 75-61 mağlup ayrıldı.

Umana Reyer Venezia'da Michael Bramos, 15 sayıyla takımının en etkili ismi oldu.
Pınar Karşıyaka'da kariyer rekoru kıran Muhammed Baygül, 22 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olsa da, Venedik mağlubiyetine engel olamadı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI