radyobir
radyobir

Küba da Suriye'ye asker yolladı!..

Suriye'deki iç savaşta taraf olan ülkelerin sayısı artıyor. ABD medyası, Küba'nın yüzlerce askerle Rusya'nın Suriye harekatına destek verdiğini bildirdi.

15 Ekim 2015 12:20 | Kategori: Dünya

Konuyla ilgili iddiaya ABD'de yayın yapan Fox News televizyonunun haberinde yer verildi. İddia, Miami Üniversitesi Küba ve Küba-Amerika Çalışmaları Enstitüsü'nün (ICCAS) elde ettiği bilgiye dayandırıldı.

Buna göre Küba Silahlı Kuvvetler Komutanı General Leopoldo Cintra Frias Suriye'ye vardı. İsviçre basınında yer alan bir iddiaya göre de 300 civarında Küba askeri Rusya'ya ait uçaklarla Suriye'ye nakledildi.

'Kübalı askerler özel kuvvetler mensubu'

ICCAS Direktörü Jaime Suchlicki, Suriye'ye giden Kübalı askerlerin Rus tanklarının kullanımında uzman olduklarını açıkladı. Askerlerin özel kuvvetler mensubu oldukları iddialar arasında anılıyor.

ABD Savunma Bakanlığı, Rusya ile sürdürülen müzakereler konusunda bilgi vermiş, Suriye'de hava güvenliğini sağlamak üzere Rusya ile yürütülen görüşmelerde önemli ilerleme kaydedildiğini açıklamıştı. 

ABD'li yetkili, "tarafların yakında uzlaşabileceğini, önümüzdeki günlerde bir anlaşmaya imza atılabileceğini" bildirmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI