radyobir
radyobir

Opera ve bale sezonu açılıyor...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bu sezon Açılış Konserini Grand Pera Emek Sahnesi'nde gerçekleştiriyor. Verdi, Bellini, Donizetti, Massenet, Wagner, Strauss tarafından bestelenmiş önemli opera eserleri seslendirilecek.

14 Eylül 2017 01:30 | Kategori: Kültür & Sanat

Ayrıca Zorlu Performans Sanatları Merkezi ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi işbirliğinin ilk buluşması da bir "Gala Konser”le olacak!

Konserde; Bizet, Verdi , Puccini, Donizetti ve Bellini gibi önemli bestecilerin operalarından oluşan program sunulacak. Orkestrayı  Serdar Yalçın'ın yöneteceği konsere Aylin Ateş, Murat Güney, Efe Kışlalı, Hüseyin Likos, Ayşe Sezerman ve Nazlı Deniz Süren solist olarak katılıyorlar. Konser, 12 Ekim Perşembe Saat 20.00’de gerçekleşecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2017-18 sezonunda Ahmet Ümit’in "Ninatta’nın Bileziği” adlı romanından  uyarlanan Evrim Demirel’in "Ninatta”, William Shakespeare’nin eserinden uyarlanan, Giuseppe Verdi’nin  "Falstaff”,  G. F. Händel’in "Apollo Ve Defne” operaları; Verdi’nin "Requiem”, G.Rossini’nin  "Stabat Mater”, Carl Orff’un "Carmina Burana” adlı oratoryoları, L.Minkus’un "Don Kişot”, Ç. Işıközlü’nün "Judith” balesini  ve çocuk oyunu olarak da Mozart’ın "Sihirli Flüt (Tamino’nun Rüyası)” adlı eserleri sahnelenecek!..



Geçtiğimiz sezonlarda sahnelenen ve bu sezon da devam edecek olan diğer eserler ise şunlar:

OPERA

Başka Dünya / Selman Ada, Faust / C. Gounod, Hovardanın Sonu / I.Stravinsky, Ernani / G. Verdi, Kötülüğün Döngüsü / B.Britten

OPERET

Güzel Helen / J.Offenbach

BALE

Uyuyan Güzel / P. I. Çaykovski,  Fındıkkıran / P. İ. Çaykovski, Sondan Önce - 3 Aşk - 4 Mevsim / D. Sonnenbluck - U. Seyrek, Dünya Dans Günü  etkinlikleri. 

MDT (Modern Dans Topluluğu)

Jizel, Seyahatname, Klasik Modernler, İnsan Hakları Günü, Şehir Orman, Ergime, Nevruz, Dünya Şiir Günü, Irk Ayırımı İle Mücadele, Barok Konser ve Güldestan

ÇOCUK OYUNLARI

Öylesine Bir Dinleti ve Kuklacı

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI