radyobir
radyobir

Rusya yavaş yavaş Ukrayna'ya giriyor!..

Kırım'ın başkenti Simferopol'de hükümet binalarının ve Sivastopol şehri "Belbek" havalimanının eli silahlı bir grup tarafından kontrol altına alınkmasının ardından Rus helikopterlerinin Ukrayna'ya girdiği bildirildi.

28 Şubat 2014 20:24 | Güncelleme :28 Şubat 2014 20:41 | Kategori: Avrupa

Rusya'ya ait 10 askeri helikopterin Kırım üzerindeki Ukrayna hava sahasına girdiği bildirildi. Sabah saatlerinde ise Kırım’ın Sivastopol şehri "Belbek” havalimanının eli silahlı bir grup tarafından kontrol altına alınmasının ardından Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Atlasjet Hava Yolları'nın uçağı Türkiye’ye geri dönüş yapmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gideceğini açıkladı.

Ukrayna sınır güvenlik kurumu tarafından yapılan açıklamada, hava sahası ihlalinin yanı sıra Rusya'nın Karadeniz filosunun bir bölümünün bulunduğu liman kenti Sivastopol'da da Rus askerlerinin Ukraynalı sınır koruma birliklerinin geçişine izin vermediği belirtildi.

HAVALİMANI ELE GEÇİRİLDİ, TÜRK UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Rusya daha önce Sivastopol yakınlarındaki bir askeri havaalanı ile Kırım'ın başkenti Simferopol'daki "Belbek" havalimanının ele geçirilmesinde rolü olduğu yönündeki açıklamaları yalanlamıştı.

DAVUTOĞLU KİEV’E GİDİYOR


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Twitter hesabından Kiev’e gideceğini duyurdu. Davutoğlu, "Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili muhataplarımla görüşmek için programımı değiştirerek bu akşam Kiev'e gidiyorum” yazdı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI