radyobir
radyobir

Snowden'den canlı yayında şok iddialar

ABD gizli servisinin dinleme skandalını ortaya çıkararak tüm dünyada deprem etkisi yaratan ve halen Rusya'da yaşayan eski CIA çalışanı Snowden, ABD'nin yasadışı ve etkisiz bulduğu total izleme programına yeniden dönmeye çalıştığını savundu. Snowden, Washington'un bu amaçla terör tehdidini bahane olarak kullandığını söyledi.

03 Haziran 2015 08:12 | Kategori: Dünya

Eski CIA çalışanı Edward Snowden, Uluslararası Af Örgütü'nün Londra'da düzenlediği video konferansta, Twitter üzerinden gönderilen soruları yanıtladı.

Snowden, ABD yönetiminin yasadışı ve etkisiz olduğunu kabul ettiği total izlemeyi geri getirmek için bahane olarak terörü göstermeye çalıştığını söyledi. Snowden, "Sorun, somut yasa tasarıları değil, ABD yönetiminin kitlesel izleme programını yasadışı ve etkisin olarak kabul etmesine rağmen, terör tehdidini bahane göstererek programın geri getirilmesini desteklemeleri" dedi.

Snowden, kitlesel izleme programının terörizme karşı mücadelede etkisiz olduğunu gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Beyaz Saray, bugün Senato'dan ülkede kapsamlı izleme programını uzatan yasa tasarısını düzeltme yapmadan kabul etmesini talep etti.



21 ÜLKEDEN YANIT BEKLİYOR


Snowden, Rusya dışında diğer ülkelere gönderdiği sığınma talebine de değindi. Eski CIA çalışanı, "Batı Avrupa dahil 21 ülkeye sığınma talebimi gönderdim. Halen onlardan yanıt bekliyorum" dedi.



Wikileaks'in hukukçusu Sarah Harrison, 30 Haziran 2013'te, Snowden'in geçici sığınma talebi ile 21 ülkeye başvurduğunu açıklamıştı. Aralarında Almanya, Avusturya, İspanya, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Finlandiya ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Bolivya, Brezilya, Venezüella, Hindistan, Çin ve Küba da vardı.

'ABD İSTİHBARATI CAMERON'UN YAZIŞMALARINI OKUYABİLİR'

Edward Snowden, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın İngiltere Başbakanı David Cameron'un e-postasını okuyabileceğini iddia etti.

Snowden, "Cameron, diğerlerle birlikte veri tabanında bulunuyor. Yani Ulusal Güvenlik Ajansı Şefi isterse bunu yapabilir" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI