radyobir
radyobir

Boko Haram askeri üssü bastı!..

Boko Haram militanlarının, Çad Gölü'ndeki bir adada yer alan Nijer askeri üssüne saldırdığı ve pek çok askerin hayatını kaybettiği iddia edildi.

27 Nisan 2015 14:17 | Kategori: Terör

Reuters haber ajansına konuşan Nijerli askeri kaynaklar, Çad, Nijer ve Kamerun’un ortasında bulunan Çad Gölü’ndeki Karamga adasının Boko Haram’ın saldırısı altında olduğunu açıkladı.

Motorlu kanolarla adaya ulaşan yüzlerce militanın saldırı başlattığını aktaran kaynaklar, güvenlik güçleri ile militanlar arasındaki çatışmaların devam ettiğini söyledi. Ölü sayısına dair net bir açıklama yapılmazken, adını vermek istemeyen yetkililer ordunun ‘ağır kayıp’ verdiğini belirtti.

2 AY İÇİNDE 2. SALDIRI

Boko Haram, şubatta da aynı adayı ele geçirmeye çalışmış, ancak başarısız olmuştu. Çad Gölü üzerindeki adaların örgütün hedef tahtasına yerleşmesinin sebebi ise, gölün fiziksel koşullarının gölü çevreleyen ülkelere sürpriz saldırılar düzenlenmesine olanak kılması.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI