radyobir
radyobir

S. Arabistan'da bin kadın pedal çevirdi

Bisiklete binme Suudi Arabistan'ın en hızlı büyüyen sporlarından biri ve Suudi kadınları bu sporun büyümesindeki en önemli unsurlardan biri olarak dikkatleri çekiyor.

12 Ocak 2020 05:46 | Kategori: Dünya

Suudi Krallığı’nın ilk büyük kadın bisiklet etkinliği Cidde, Riyad ve El-Huber’de düzenlendi. Üç yarış serisinden oluşan etkinliğe binden fazla kadın katıldı.



ÜLKEDEKİ BİSİKLETÇİLERİN YÜZDE 30’U KADIN

Suudi Arabistan Herkes için Spor Federasyonu, bisiklet sporunun, nüfusun yaklaşık yüzde 1,1'i tarafından haftalık bir rutin olarak yapıldığını ve sporun Krallık genelinde popülerliliğinin giderek arttığını belirtiyor. Federasyona göre, bisikletçilerin en az yüzde 30'u kadınlardan oluşuyor.



Suudi Arabistan’da, kadınlar tarafından kurulan bisiklete binme grupları giderek yayılıyor ve bisikletle alışveriş yapmak, beraber bisiklete binmek kadınlar arasında popüler bir trend haline geliyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI