radyobir
radyobir

Son ABD birliği de çekildi, Taliban havaya ateş açıp kutladı

ABD'nin Afganistan'daki son askeri personelinin tahliyesini tamamlamasından sonra dün gece yarısı Kabil havalimanının kontrolünü ele geçiren Taliban savaşçıları havaya ateş açarak kutlama yaptılar.

31 Ağustos 2021 09:20 | Kategori: Asya Pasifik

ABD'nin ülkedeki son birliklerinin dün gece yarısına dakikalar kala bölgeden tahliye etmesinden sonra Taliban militanlarının Kabil havalimanına girdiğini gösteren görüntüler, ABD ve koalisyon güçlerinin Afganistan'dan acele ve küçük düşürücü biçimdeki ayrılışlarına noktayı koymuş oldu.

Al Jazeera TV'nin haberine göre Taliban sözcüsü Qari Yusuf, "Son ABD askeri de Kabil havalimanını terk etti ve vatanımız tam bağımsızlığını kazandı" dedi.

ABD ve müttefik ülkelerin son iki haftada gerçekleştirdikleri büyük çaplı hava operasyonuyla Kabil'den 122,000'den fazla kişi tahliye edildi. Fakat Batılı ülkelere yardım etmiş ve bu yüzden Taliban'ın hedef alabileceği on binlerce Afgan hâlâ Kabil'deki çaresiz bekleyişlerini sürdürüyor.

ABD tarihinin en uzun savaşı olan Afganistan savaşında yaklaşık 2,500 ABD askeri ve tahminen 240,000 Afgan yaşamını yitirdi ve 2 trilyon dolar civarında bir mali kayıp meydana geldi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI