radyobir
radyobir

Tennessee Meclisi'nden ihraç edilen üyeler geri dönüyor

ABD'nin Tennessee eyaletindeki kent meclisleri, öğrenci protestolarına katıldıkları için ihraç edilen Eyalet Meclisi'nin Demokrat üyelerinin koltuklarına geri dönmelerini sağlayacak yeniden görevlendirmeleri onayladı.

13 Nisan 2023 07:02 | Kategori: ABD

Shelby İlçe Komisyonu üyeleri, Justin J. Pearson'ın Tennessee Temsilciler Meclisi'ne yeniden atanmasını onaylamak için düzenlediği oturumda, Demokrat Temsilci'yi geçici olarak Meclisteki görevine gönderme kararı aldı.

28 yaşındaki Siyahi Temsilci Pearson, oylama öncesi toplanan kalabalık önünde yaptığı konuşmada, "Statükonun değişmesi gerektiğini" söyledi.

Pearson, oylama sonrası, "Demokrasiyi susturabileceklerini düşündüler. Mücadele etmeyi dört gözle bekliyoruz. Adalet su gibi akıp gidene, doğruluk da sürekli akan bir ırmak gibi akıncaya kadar müdafaaya devam." ifadelerini kullandı.

Nashville Metro Konseyi de yaptığı oylamada, Cumhuriyetçi oylarla Eyalet Meclisinden atılan diğer Demokrat üye Justin Jones'un geçici aday olarak tekrar atamasını onaylamıştı.

İki oylamada da sürpriz yaşanmazken, Jones ve Pearson, daha sonra yapılacak özel seçime kadar koltuklarına tekrar kavuştu.

Tennessee eyaleti yasalarına göre kent meclisleri, Eyalet Meclisi'nde boşalan koltukları için, özel bir seçim yapılana kadar geçici temsilci atayabiliyor.

Olay

ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville kentinde bulunan "The Covenant" adlı özel Hristiyan okulunda 27 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetmesi üzerine protestolar düzenlenmişti.

Cumhuriyetçi Meclis Başkanı Cameron Sexton, okul saldırısıyla ilgili 3 Nisan'da yapılan protestoda öğrencilere destek veren 3 üyenin ihraç edilebileceğini söylemişti.

Tennessee Eyalet Meclisi'ndeki uzun tartışmaların ardından cuma günü yapılan oylamada, Demokrat üyelerden Justin Pearson ve Justin Jones ihraç edilirken, Cumhuriyetçiler yeterli sayıya ulaşamadıkları için diğer Demokrat üye Gloria Johnson sandalyesinde kalmıştı.

Söz konusu protestoya katıldıkları için 3 Demokrat Meclis üyesinin ihraç edilmek istenmesi üzerine Tennessee Demokrat Parti yönetimi, seçmenleri, temsilcilerine sahip çıkmaya çağırmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI