radyobir
radyobir

97 yaşındaki David Attenborough geri dönüyor

Sunucu, belgeseli ilk kez 2006'da sunmuş, daha sonra 2016'da ikinci kısım için geri dönmüştü

31 Ağustos 2023 05:25 | Güncelleme :31 Ağustos 2023 09:55 | Kategori: Avrupa

97 yaşındaki David Attenborough, BBC'nin Yeryüzü (Planet Earth) adlı doğa dizisini sunmak üzere bir kez daha geri dönüyor.

Britanyalı yayıncı ve biyoloğun 2006'da belgesel dizisini anlatmak için projeye katılmasının üzerinden 17 yıl geçti. Daha sonra 2016'da Yeryüzü 2'yi (Planet Earth 2) anlatmak için geri dönmüştü.

Şimdiyse kanal, popüler doğa belgeselinin üçüncü kısmında Attenborough'nun sesinin huzur verici tınılarının yer alacağını doğruladı.

Ünlü yönetmen istemediği sorular gelince röportajı yarıda kesti

Rotten Tomatoes araştırdı: Tom Cruise ne kadar koşarsa filmleri de o kadar iyi oluyor
Daily Mirror'a konuşan idari yapımcı Mike Gunton, "David'siz Yeryüzü, Yeryüzü olmazdı, dolayısıyla üçüncü kısmı sunmasından büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

Gelecek aylarda gösterime girmesi beklenen Yeryüzü 3'ün yapımına halihazırda başlandı. Diziye ilk olarak 2019'da yeşil ışık verildiği söyleniyor ancak çekimler Kovid pandemisi nedeniyle ertelenmiş.

Gunton gazeteye, "David'le dizinin açılışı, Charles Darwin'in evrimle ilgili dünyayı sarsan fikirleri üzerinde düşünürken yürüdüğü yerde, güzel Britanya kırsalında çekildi" dedi.

David'in Yeryüzü 3'ü açıp bize gezegenimizin hem harikalarını hem de kırılganlığını hatırlatması için mükemmel bir yer gibi görünüyordu.

IMDb'ye göre BBC dizisinin üçüncü kısmı "en yüksek dağlardan en derin okyanuslara, en karanlık mağaralardan en sıcak çöllere kadar gezegenimizdeki hayvanların en şaşırtıcı kavgalarını ve muhteşem manzaraları yeni teknolojiyle keşfedecek".

8 bölümden oluşan dizinin son bölümünün, hayatlarını nesli tükenmekte olan türleri kurtarmaya ve korumaya adamış kahraman insanları onurlandıracağı söyleniyor.

Attenborough da hayatını doğayı korumaya adadı. Küresel doğa sinemacılığında onlarca yıllık kariyeri boyunca, aralarında Mavi Gezegen (Blue Planet), Life on Earth ve son olarak Vahşi Adalar'ın (Wild Isles) da bulunduğu, TV'de yayımlanan yüzlerce doğa dizisinin sunuculuğunu yaptı.

Ünlü belgeselci önceki aylarda verdiği bir röportajda kariyerindeki tek pişmanlığını açıklamıştı.

Şubatta The Telegraph'a, "Pişman olduğum bir şey varsa, ki dürüst olmak gerekirse çok fazla bir şey yok, o da yurtdışındaki doğa tarihi için bu kadar çok zaman harcamış olmam" demişti.

Röportajın başka bir yerinde Attenborough'nun, Kasım 2021'de Glasgow'da düzenlenen Cop26 iklim konferansında konuştuktan sonra kamuoyunun gözünün önünden çekilme planını yakın arkadaşlarına ve ailesine söylediği de ortaya çıktı.

Ancak Vahşi Adalar'ı sunmayı kabul eden Attenborough, belgesel yapımcısı Alastair Fothergill'in kendisine ekranda yer almasının "kesinlikle çok önemli" olduğunu söylemesinin ardından kamera karşısına geçmeyi de kabul etti.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI