radyobir
radyobir

Kuzey Kutbu'nda Rusya ile işbirliği imkanı görmüyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Schollet, ABD'nin Rusya ile Kuzey Kutbu'nda yakın gelecekte işbirliği imkanı görmediğini belirtti.

16 Şubat 2023 06:01 | Kategori: ABD

ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Derek Schollet, ABD'nin Rusya'yı önemli bir Kuzey Kutbu gücü olarak gördüğünü, ancak yakın gelecekte bölgede onunla işbirliği yapmayı planlamadığını söyledi.

ABD'li düşünce kuruluşu Wilson Center'da düzenlenen ‘Kuzey Kutbu bölgesini geliştirme perspektifi’ konulu seminerde konuşan Chollet, "Rusya, Kuzey Kutbu'nda önemli bir güç. Bununla birlikte, yakın gelecekte bölgede onunla işbirliği yapmamız imkansız görünüyor” dedi.

Bu tutumun Rusya’nın Ukrayna'da devam eden özel askeri operasyonuyla bağlantılı olduğuna vurgu yapan Chollet, ABD’nin Rusya'nın yakın gelecekte bu konudaki ‘davranışını değiştireceğine’ inanmadığını kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI