radyobir
radyobir

Robotlar insanların işini elinden alıyor

Robotlar artık kendi kendilerine üretim yapıyor, 3 boyutlu yazıcılar şehirler inşa ediyor. Peki tüm bunlar insanların yakın bir gelecekte işsiz kalacağı anlamına mı geliyor? Gelecek araştırmacıları bu soruya "hayır" yanıtını veriyor; zira araştırmacılara göre, insanların kendilerini zihinsel işlere vermesinin zamanı nihayet geldi.

03 Kasım 2016 05:30 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Gelecekte nasıl çalışacağız?..

Fabrikalarda artık üretimi insanlar yapmayacak. Robotlar tek başlarına üretim yapabiliyor, birbirleriyle iletişim kurabiliyor, işbirliği yapabiliyorlar.

Yeni paketlenmiş ürünleri nakliye aracına yükleyebiliyorlar.

Araç bilgisayarları trafikte sıkışma olup olmayacağını hesaplayabiliyor, daha sonra da insansız hava araçları devreye girebiliyor.

Ev robotu, postacı robotu tanıyor, ürünü karşılıyor hatta paketleri açıp bunu evin sistemine kaydediyor.

Aynı anda bir fabrikada 3 boyutlu yazıcılar makineleri inşa ediyor. Müşterinin isteğine göre bir çamaşır makinesi.

Artık norm yok öyle ki 3 boyutlu yazıcılarla şehirler bile kurulabiliyor.

Peki bazı karamsar araştırmacıların öngördüğü gibi insanlar bu durumda gelecekte işsiz mi kalacak?..

Diğer araştırmacılara göre yanıt "hayır!.."

Araştırmacılara göre materyal üretimindeki yerini robotlara bırakan insanlar kendilerini zihinsel işlere verebilecek. Dolayasıyla insanlararası ilişkilere dair piyasa büyüyecek.

Örneğin robotların öğretmenlerin, doktorların ve bakıcıların .yerini alması beklenmiyor. İnsinlar duyguları algılayabilirken makineler ise sadece önceden programlanmış işleri yapabiliyorlar. 

Ayrıca gelecekte yni ve yaratıcı iş alanlarının oluşması bekleniyor. Refah rehberi, bilgi yöneticisi veya mobilize ajanı gibi.

Robotlar ücretlendirilmesi giderek yükselen sosyal işler için zaman yaratıyor.

En güzel hayal ile insanların robotlar sayesinde danha mutlu olması. Refahın tadını daha fazla materyale sahip olanların değil de hayatından memnun olanların çıkarması.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI